Tuloksen syöttäminen ja diplomin tulostus

Näyttelyn tulosten syöttämiseen on kaksi tapaa, jotka kerrottu alla. Molempien tapojen toiminnot ovat samat, joten näyttelysihteeri voi vapaasti valita kumpaa tapaa käyttää. Tapa 2 on suorituskyvyltään parempi, joten se soveltuu paremmin suurissa näyttelyissä käytettäväksi.

Tapa 1: Näyttely-välilehti

Kuva 1

 • Voit valita kaikki kissat painamalla ”Näytä kaikki” tai vaihtoehtoisesti käyttämällä suodattimia. Käytettävissä olevat suodattimet ovat kategoria, rotu, sukupuoli, luokka, tyyppi, väriryhmä, väri, tuomari ja tulos (VP/BIV, TP/NOM, KP/BIS)
 • Toinen toimiva tapa on etsiä kissa kilpailunumerolla, nimellä tai sen osalla selaimen hakutoimintoa höydyntäen. Kaikki sarakkeet ovat toimivia linkkejä ja niiden mukaan voi järjestellä tietoa kuten Ilmoittautumiset –välilehdellä.
 • Tulos syötetään klikkaamalla kissalle luokka-arvostelun tulos. 
  • Huom! EX1 tulee automaattisesti sertikissoille.
 • Lisätulokset, esim. BIV tai NOM pitää lisätä yksitellen.
 • Tulokset syöttämisen jälkeen kissan kohdalta muuttuu tausta siniseksi, jolloin on pitkästä listasta helpompi seurata, mistä tulokset mahdollisesti puuttuu.
  • Jo annetun tuloksen voi poistaa klikkaamalla sitä uudelleen tai sen voi vaihtaa klikkaamalla uutta tulosta.
  • Tulosta voi myös muokata klikkaamalla Muokkaa-linkkiä esimerkiksi lisätietojen antamista varten
 • Muut tulokset kuten diskaus, määrittelyluokkien tulos tai muu tulos annetaan klikkaamalla Lisää tulos -linkkiä. Avautuvassa ikkunassa voidaan tallentaa haluttu tulos.
 • Kontrasigneeraus täytyy lisätä tulokseen muokkaamalla sitä tai tallentamalla koko tulos Lisää tulos -toiminnolla. Kontrasigneerauksen tehnyt tuomari valitaan alasvetovalikosta.
  • Huom! on tärkeää, että kontrasigneeraukset muistetaan tallentaa tulokseen, muuten kissan valmistuminen ei onnistu.

Kun kissalle on annettu tarvittavat tulokset, sen jälkeen klikataan diplomikuvaketta, joka avaa suoraan tulostusikkunan. Kuvake löytyy riviltä välittömästi tuloksen jälkeen. Kun tulostamisen on aloittanut, voi sen jälkeen siirtyä syöttämään seuraavaa tulosta ja sulkea tulostuksen selainikkunan vasta sen jälkeen. Tämä nopeuttaa tulosten syöttämistä.

Tapa 2: Näyttelytulokset -sivu

Näyttelytulokset sivulle pääset klikkaamalla sivun oikeassa reunassa olevaa painiketta Näyttelytulokset (ks. kuva 2).

tulossyotto_2
Kuva 2: Näyttelytulokset -sivu painike

Tämän jälkeen avautuu kuvassa 3 näkyvä sivu. Sivun toiminnallisuudet ovat samat kuin Näyttely –välilehdellä (ks. Tapa 1).

tulossyotto_3
Kuva 3: Näyttelytulokset -sivu

Valinta Laajat tiedot (ks. kuva 3) – tuo sivulle näkyviin myös kissan tuomarin ja ilmoittajan tiedot. Tulosten syöttö toimii nopeiten kun valinta ei ole päällä. Takaisin näyttelyn tietoihin pääset klikkaamalla sivun oikeassa yläkulmassa näkyvää Takaisin -linkkiä.

 

Samankaltaiset artikkelit