Jäsenmäärät ja äänimäärät liittokokouksessa

Äänimäärät katsotaan Omakissa-järjestelmästä Kissaliiton toimesta. Yhdistyksien omalla vastuulla on se, että jäsenasiat ovat kunnossa 31.12. klo 23:59 mennessä, jotta kaikki äänivaltaisiin kuuluvat äänet tulevat lasketuiksi.

Äänten seurantaan on olemassa työkaluja, joilla jäsensihteerit pystyvät huolehtimaan ja seuraamaan jäsenyyksien oikeellisuutta. Raportit-välilehdeltä löytyy raportti nimellä ”Äänimäärät liittokokouksessa”.

Tämän raportin avulla näkee paljonko jäseniä on yhteensä, montako eri jäsenyyttä yhdistyksessä on (jos tämä luku ei täsmää jäsenmäärään niin tulee tehdä lisäselvitystä) sekä äänivaltaisten jäsenien lukumäärän. Viimeisessä sarakkeessa raportti kertoo liittokokouksessa käytettävän äänimäärän, äänivaltaisten jäsenyyksien mukaan.

Jos jäsenten määrä ja jäsenyyksien määrä eroaa toisistaan niin, että jäsenyyksiä on enemmän kuin jäseniä, tulee käyttää ”Tuplajäsenyydet” raporttia, joka etsii jäsenet, joille on virheellisesti luotu kaksi jäsenyyttä. (Huomioittehan, että jos jäsenellä on kaksi päällekkäistä jäsenyyttä, samaan yhdistykseen niin ääntä ei lasketa ollenkaan!)

Jotta jäsen lasketaan äänimäärään, tulee jäsenellä olla merkittynä jäsenmaksun maksupäivämäärä kuluvalle vuodelle. Ohjeet jäsenmaksujen käsittelemiseen löytyvät täältä.

Samankaltaiset artikkelit