Näyttelysihteerin tekemä ilmoittautuminen

Näyttelysihteeri voi tallentaa esimerkiksi paperilomakkeella tulleen ilmoittautumisen Omakissaan seuraavasti:

  1. Avaa Ilmoittautumiset -välilehti ja paina Ilmoita Kissa -painiketta
  2. Ilmoittautumislomake avautuu
  3. Hae ilmoittajaa Omakissasta, alasvetovalikko täydentyy hakuehdoista
  4. Valitse ilmoittaja
   • Omakissa näyttää infotekstin valitusta henkilöstä, mm. osoitteen, yhdistykset (joissa jäsenyys aktiivinen)
   • Mikäli ilmoittajaa ei löydy, voi olla ettei ilmoittajaa ole Omakissassa tai hänen nimensä on vaihtunut. Kysy lisää ilmoittajalta ja tarvittaessa voit olla yhteydessä pääkäyttäjään.
   • Ulkomaiset ja FIFe:n ulkopuoliset ilmoittajat täytyy lisätä Omakissaan, jos heitä ei siellä ole entuudestaan. Ensisijaisesti näytteilleasettajat voivat itse luoda Omakissa-tunnukset, lisätä kissat Omakissaan ja ilmoittautua Omakissan kautta (ks.Kategoria: 8. Suomen Kissaliiton ulkopuoliset näytteilleasettajat). Jos tämä ei jostain syystä onnistu, lisäykset menevät Kissaliiton rotukirjaajan kautta.
   • Kotikissojen mikrosirunumero tulee lisätä Omakissaan, jos se puuttuu. Kissan omistaja voi sen lisätä itse esimerkiksi kissan muutospyynnön kautta.
   • Mikäli selvästi sama henkilö on kahdesti tai useamman kerran hakutuloksissa, ole hyvä ja ilmoita siitä pääkäyttäjälle tietojen yhdistämistä varten.
  5. Kissa-alasvetovalikkoon täydentyy ilmoittajan omistamat kissat. Valitse näistä haluttu kissa.
   • Omakissa näyttää infotekstin valitusta kissasta, mm. geno-/feno-tyypin, syntymäajan, mikrosirunumeron, linkin kissan tietoihin
   • Kissan omistajista näytetään nimi, josta linkki henkilöstä henkilökortille, voimassa olevat jäsenyydet. Mikäli jäsentiedot puuttuvat, ei jäsenyys ole voimassa mihinkään yhdistykseen.
   • Mikäli kissa puuttuu alasvetovalikosta, täytyy selvittää kenen omistukseen kissa on merkitty Omakissassa. Ole ensisijaisesti yhteydessä kissan ilmoittajaan (esim. omistajuus vaihtunut) ja sen jälkeen tarvittaessa pääkäyttäjään.
  6. Omakissa päättelee kissan luokan, mutta tieto on myös vapaasti valittavissa, sillä Omakissassa ei välttämättä ole ajantasaisia sertitietoja. Oikea luokka on kissan omistajan vastuulla, joten tarkista oikea luokka kissan omistajalta.
  7. Anna tarkistettu EMS-koodi vain mikäli kissa kilpailee eri EMS-koodissa kuin sen geno-/feno-tyyppi on
  8. Anna Oma häkki, pentuja myytävänä ja yhteystietojen julkaisulupa
  9. Valitse tuotteet, vähintään yksi ilmoittautumistuote on valittava
  10. Merkitse tilaksi Hyväksytty, hyväksy ehdot ja tallenna
   • Huom! Viesti yhdistykselle -kenttä näkyy myös jäsenelle.

Samankaltaiset artikkelit