Omistajanvaihdos myyjä

Omistajanvaihdos vaatii jokaisen omistajan suostumuksen. Tämä annetaan niin, että jokainen kissan omistaja kirjautuu Omakissaan ja antaa suostumuksen kissan myynnille painamalla kyseisen kissan tiedoista Salli omistajanvaihdos. Toiminto on tehtävä vaikka olisi kissan ainoa omistaja.

Kissan omistajuutta voi vaihtaa luomalla Omakissassa PIN-koodin, joka annetaan uudelle omistajalle. Uusi omistaja saa kissan omiin kissoihinsa lunastamalla PIN-koodin Omakissassa. Tämä toimintatapa edellyttää sekä vanhalta, että uudelta omistajalta Omakissan tunnuksia.

 1. Avaa klikkaamalla omista kissoistasi sen kissan tiedot, jonka omistajuutta haluat vaihtaa (haluat vaihtaa omistajaa kokonaan tai lisätä omistajaksi itsesi lisäksi muita henkilöitä).
 2. Kaikkien kissan omistajien tulee tehdä seuraava vaihe Omakissassa omilla tunnuksillaan: Klikkaa kyseisen kissan kohdalla Salli omistajanvaihdos (ks. kuva 1). Omistajan vaihdon voi myös kieltää ennen ohjeen kohtaa 3.
  salli_omistajanvaihdos
  Kuva 1: Salli omistajanvaihdos
 3. Kun kaikki omistajat ovat sallineet omistajan vaihdon, yksi omistajista klikkaa Tee omistajanvaihdos-painiketta (ks. kuva 2).
  Omistajan_vaihdos
  Kuva 2: Tee omistajanvaihdos -näkymä
 4. Anna uusien omistajien lukumäärä. Huom. Jos vanhoja omistajia pysyy edelleen kissan omistajina, tee myös heille koodit.
  1. Esimerkki 1: Jos kissalla on kolme omistajaa, joista yksi myy osuutensa ulkopuoliselle. Anna lukumääräksi kolme. Kaksi pin koodia menee omistajille, joilla omistajuus säilyy ja yksi menee uudelle omistajalle.
  2. Esimerkki 2: kissalla on 3 omistajaa, joista yksi myy oman osuutensa yhdelle vanhalle omistajalle: Tee pin-koodeja 2 ja anna ne niille, jotka jäävät kissan omistajiksi.
 5. Generoidut PIN-koodit näkyvät kissan tietojen yläpuolella jaotelttuna lunastettuihin ja lunastamattomiin koodeihin.
 6. Anna kaikille (uusille ja säilyville) omistajille koodi esimerkiksi sähköpostitse tai paperilla. Omistajuus lunastetaan koodilla ja jokaisen (uuden ja säilyvän) omistajan täytyy lunastaa se henkilökohtaisesti.
 7. Kun kaikki kissan uudet omistajat ovat lunastaneet saamansa PIN-koodin, siirtyy kissa vanhoilla omistajilla aikaisempiin kissoihin.

HUOMIOITA! Mikäli yksikin kissan uusista omistajista jättää PIN-koodin lunastamatta 30 päivän kuluessa, peruuntuu omistajanvaihdos kaikilta.

Omistajanvaihdon päiväykseksi tulee PIN-koodin generoimispäiväys. Jos haluat, että päiväys on sama kuin kauppakirjassa, tee PIN-koodi kauppakirjassa mainittuna päivänä. Voit tehdä PIN-koodin luovutuksen uusille omistajille tämän jälkeen.

Mikäli uusi omistaja ei halua luoda tunnuksia, voi omistajanvaihdon tehdä myös Omakissasta saatavalla omistajanvaihto-kaavakkeella. 1. vaihto on maksuton.

Samankaltaiset artikkelit