Kissarekisteri

Omakissa-palvelun myötä jäsenen on mahdollista tarkastella omien kissojen tietoja sekä tehdä kissoihin liittyviä toimenpiteitä sähköisesti. Tällaisia ovat mm. pentueen rekisteröinti, terveystietojen tallennus ja omistajuustietojen muutokset. Osa toiminnoista on edelleen maksullisia, mutta osa toiminnoista on maksuttomia, kuten kissan ilmoittaminen kuolleeksi tai kastroiduksi ja omistajanvaihdos.

Omakissan myötä myös osa tiedoista avautuu katseltavaksi julkisesti. Kissojen perustiedot ovat avoinna julkisesti, mutta mitään arkaluontoista ei näytetä. Avoimet tiedot ovat: kissan koko nimi, rodun tiedot, rekisterinumerot, syntymäpäivä, näyttelytietoja. Myös sukupuu ja jälkeläisten tiedot näytetään. Sen sijaan ei näytetä omistajan tai kasvattajan nimeä eikä yhteistietoja. Terveystiedot ovat julkisia 1.1.2016 alkaen tallennettujen terveystietojen osalta. Tätä aiemmin tallennetut tiedot ovat julkisia omistajan asettaman valinnan mukaan.

Huom! Joissain tilanteissa on käytetty päiväystä 1.1.1900. Tämä on tietojen siirrossa annettu päiväys, sillä tiedon oikeaa päiväystä ei ole voitu siirtää. Näitä päivämääriä ei ole yleensä tarpeen korjata.

Samankaltaiset artikkelit