Yleistä näyttelyn järjestämisestä

Omakissan näyttelyohjelma toimii verkkopalveluna jota käytetään selaimella, joten se asettaa tiettyjä vaatimuksia näyttelypaikalle ja käytettäville tietokoneille. Tähän on koottu lista asioista, joista on hyvä varmistua näyttelyn järjestämisessä.

Selvitä näyttelypaikan nettiyhteys. Mikäli näyttelypaikalla ei ole saatavilla nettiyhteyttä tai se on heikkolaatuinen, tulee nettiyhteys järjestää esimerkiksi langattomalla mobiiliyhteydellä. Varaa näyttelyyn langaton mobiiliyhteys (nettitikku, mokkula) varalle ja testaa varayhteys etukäteen hyvissä ajoin ennen näyttelyä. Varmuuden vuoksi ota talteen Hyväksytyt ilmoittautumiset raportti, johon voidaan tallentaa tulokset, mikäli nettiyhteys menee täysin poikki.

Jokaisen yhdistyksen tulee etukäteen varmistaa, että yhdistyksen käyttämät koneet täyttävät seuraavat vaatimukset:

  • Käyttöjärjestelmän pitää Windows 7, Windows 8, Window 8.1. XP-käyttöjärjestelmää, tai sitä vanhempia, ei suositella
  • Selaimena suositellaan Chromen tai Firefoxin uusinta versiota. IE-selaimella tulostukset eivät toimi odotetulla tavalla. Erityisesti IE:n yhteensopivuustila aiheuttaa ongelmia tulostuksessa (saattaa tehdä esim. tyhjän tuplasivun)

Varmistathan, että tulostimet toimivat Omakissan kanssa tulostamalla testitulosteita hyvissä ajoin ennen näyttelyä. Huolehdi, että mustekaseteissa riittää mustetta. Selvitä mistä voit tarvittaessa ostaa/lainata tulostimen, jos näyttelyn alkaessa kohtaatte ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Tulosteisiin liittyviä selvitykset löytyvät ao. kappaleesta.

Samankaltaiset artikkelit